zbii-v-roboti-kyivstar-v-chastyni-rehioniv-ukrainy-ne-pratsiuiut-systemy-spovishchennia-pro-povitrianu-tryvohu

Збій в роботі Київстар: в частині регіонів України не працюють системи сповіщення про повітряну тривогу

 • 23892 переглядiв

Через масштабний збій в оператора зв’язку Kyivstar в частині регіонів України не працюють системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомляє місцева влада, передає УНН.

Деталі 

На Сумщині у міській військовій адміністрації заявили, що хакерська атака на Київстар" порушила роботу системи оповіщення про повітряну небезпеку. Громадянам рекомендується стежити за повідомленнями про повітряну небезпеку з офіційних джерел.

У Дніпрі також не працює не працює система оповіщення про повітряну тривогу. У Дніпровській міській раді розповіли, що про сигнал повітряної тривоги можна дізнатись через спеціальні додатки.

Водночас містяни скаржаться, що у Дніпрі подекуди не працює домашній інтернет, мобільний зв'язок, трекінг громадського транспорту та деякі табло на зупинках. Також у деяких комунальних служб спостерігається збій у роботі телефонних "гарячих ліній".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакерська атака на Київстар: фахівці Держспецзв'язку розслідують інцидент

У Харкові натомість заявили, що деякий час частина сирен системи оповіщення не буде працювати через проведення технічних робіт. Громадянам радять користуватися офіційним мобільним додатком "Повітряна тривога".

У Львові ж заявили, що масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар" не вплинув на роботу системи оповіщення. У Львівській обласній військовій адміністрації запевняють, що сповіщення про повітряну тривогу можна буде почути на вулиці у разі відсутності мобільного зв'язку

Аналогічна ситуація у Хмельницькому, Полтаві та Запоріжжі. Місцева влада запевняє, що система оповіщення про повітряну тривогу працює в штатному режимі.

Доповнення

Зокрема, у Хмельницькому департаменті оборонної роботи пояснили, що система оповіщення населення про повітряну тривогу у Хмельницькому працюватиме незалежно від роботи мобільного зв'язку та інтернету.

Таку ж заяву робила пресслужба міського голови Запоріжжя. Там запевняють, що все працює в штатному режимі. 

Разом з тим начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін заявив, що система оповіщення на Полтавщині автономна, має високий ступінь захисту та надійності.

Нагадаємо

У "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. Згодом  "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24040 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв