zaymavsya-pidgotovkoyu-novikh-povitryanikh-udariv-na-kirovogradschini-sbu-povidomila-pro-pidozru

Займався підготовкою нових повітряних ударів на Кіровоградщині: СБУ повідомила про підозру

 • 574592 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. На Кіровоградщині було затримано чоловіка, який займався підготовкою нових повітряних ударів рф по авіаційній інфраструктурі в області. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Зловмисник отримував завдання від свого російського контролера, яким виявився кадровий співробітник 5-ї служби фсб, розташованої в окупованому Криму. Його місією було збирати розвідувальну інформацію про українські аеродроми, включаючи наявність бойової авіації та збройних складів ЗСУ.

російський агент також намагався виявити позиції протиповітряної оборони неподалік від українських авіаційних об'єктів. Його завданням було з'ясувати загальну кількість можливих вразень аеродромної інфраструктури в регіоні.

За свою роботу агент отримував фінансування від фсб у криптовалюті. Загальна сума отриманих коштів становила до 10 тисяч гривень.

Спецслужби України змогла затиимати агента "на гарячому" під час відеозйомки території однієї з військових частин ЗСУ. У зловмисника був вилучений мобільний телефон, який використовувався для фіксації цілей та спілкування з фсб.

Затриманим виявився мешканець Кропивницького, який був звербований російською спецслужбою у початковому етапі цього року. Його антиукраїнські публікації в одному з прокремлівських Телеграм-каналів привернули увагу СБУ.

За даними слідства, затриманому пред'явлено підозру згідно зі статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу, яка стосується шпигунства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар рф по центру Краматорська: місцевий житель отримав підозру за наведення ракет

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Рада схвалила введення е-марки на алкоголь та цигарки

     • 767454 переглядiв