zaymalis-shakhraystvom-ta-poshiryuvali-vorozhu-propagandu-vikrito-botofermu

Займались шахрайством та поширювали ворожу пропаганду: викрито ботоферму

 • 284172 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Українська кіберполіція викрила групу людей, які використовували фейкові акаунти у соцмережах для поширення російської пропаганди та шахрайства, повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі

Група складалася з понад 100 осіб, які проживали у Вінниці, Запоріжжі та Львові. Вони використовували спеціальне обладнання та програмне забезпечення для реєстрації тисяч фейкових акаунтів у різних соцмережах.

Після цього вони використовували ці акаунти для поширення неправдивої інформації про війну в Україні, виправдання дій російських окупантів.

Також злодії поширювали персональні дані громадян України, використовували їх у схемах інтернет-шахрайства та розсилали завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Кіберполіція провела 21 обшук і вилучила комп’ютерну техніку, мобільні телефони, понад 250 GSM-шлюзів та близько 150 тисяч сім-карт різних мобільних операторів.

Наразі відкрито низку кримінальних проваджень, також тривають слідчі дії.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що СБУ ліквідувала у Вінниці ботоферму, яка щодня створювала до 500 фейкових акаунтів для «розгону» кремлівських наративів. Трьом затриманим зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітополі та Михайлівці пролунали потужні вибухи

     • 218772 переглядiв

    Кіпер: Одещина першою в Україні зібрала мільйон тонн зерна

     • 312603 переглядiв