zavorushennya-u-frantsiyi-vlada-rozglyadaye-variant-zaprovadzhennya-nadzvichaynogo-stanu

Заворушення у Франції: влада розглядає варіант запровадження надзвичайного стану

 • 1230275 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила в п'ятницю, що уряд розглядає "всі варіанти" відновлення порядку через заворушення, викликані вбивством підлітка поліцейськими, включаючи введення надзвичайного стану. Про це прем'єр заявила після засідання уряду, скликаного через акції протесту, повідомляє Yahoo News, пише УНН.

Цитата

"Я не скажу, чи можливе введення надзвичайного стану, як того вимагають деякі праві опозиційні партії. Я не скажу вам зараз, але ми розглядаємо всі варіанти, з одним пріоритетом: відновлення порядку по всій країні", - відповіла Борн на запитання журналістів, чи можливе введення надзвичайного стану, як того вимагають деякі праві опозиційні партії.

Деталі 

Повідомляється, що надзвичайний стан дасть владі більше повноважень оголошувати локальні комендантські години, забороняти демонстрації та надасть поліції більше свободи в затриманні підозрюваних у заворушеннях і обшуках будинків.

У п'ятницю Макрон через заворушення перервав поїздку до Брюсселя на саміт ЄС і, за словами його помічника, готовий прийняти нові заходи, хоча відомо, що деякі міністри в кабінеті виступають проти введення надзвичайного стану.

Доповнення

Тим часом як повідомляє Le Figaro, кількість затриманих у зв’язку із заворушеннями наближається до 900 осіб. Кілька французьких міст запроваджують комендантську годину, щоб запобігти новим безладам.

Від заворушень постраждали 492 будівлі, спалено 2000 автомобілів, скоєно близько 3800 хуліганських підпалів на вулиці. Постраждали майже 250 правоохоронців.

Нагадаємо

Французький поліцейський у вівторок застрелив 17-річного підлітка, після того, як той відмовився зупини машину.
Це викликало резонанс у суспільстві, ввечері того ж дня у передмісті Парижа спалахнули сутички.

Поліцейського, який стріляв у підлітка, затримано, проти нього порушено судове розслідування за фактом умисного вбивства.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Через аварію частина Бердянська залишилась без води

     • 654839 переглядiв

    Уряд призначив Олену Думу головою АРМА - нардеп

     • 670771 переглядiв