zavorushennia-pislia-vyboriv-u-turechchyni-odna-liudyna-zahynula-chetvero-poraneni

Заворушення після виборів у Туреччині: одна людина загинула, четверо поранені

 • 22846 переглядiв

Брата кандидата від опозиції було вбито, ще четверо дістали поранення під час сутичок між супротивниками і прихильниками нещодавно обраного мера від правлячої партії на південному сході Туреччини.

Брата кандидата від опозиції було вбито і ще четверо людей дістали поранення в сутичках між опонентами і прихильниками новообраного мера міського округу від правлячої партії в переважно курдському регіоні на південному сході Туреччини, передає УНН із посиланням на Reuters.

Прихильники Партії справедливості та розвитку (ПСР) президента Таїпа Ердогана зіткнулися з прихильниками опозиційної партії ДЕВА (Засіб) у районі Перварі міста Сіїрт у вівторок ввечері після місцевих виборів у неділю, на яких опозиція здебільшого показала хороші результати по всій Туреччині.

В окрузі кандидат від ПСР на посаду мера переміг із 52% голосів, а кандидат від ДЕВА посів друге місце із 40%.

В адміністрації губернатора повідомили, що під час сутичок постраждали п'ятеро людей, одна з яких померла від ран. Заступник голови ДЕВА Мехмет Емін Екмен упізнав загиблого як брата кандидата від партії.

ДЕВА була однією з шести партій в опозиційному альянсі перед загальними виборами в травні 2023 року, коли Ердоган здобув ще один п'ятирічний мандат, а його правлячий альянс отримав парламентську більшість.

Поліція розслідує інцидент, шістьох осіб затримали, повідомили в адміністрації губернатора Сіірта, додавши, що в районі Перварі ввели комендантську годину до ранку четверга з міркувань безпеки.

У вівторок увечері протести також поширилися в інших південно-східних провінціях Туреччини.

На кадрах видно, як протестувальники в провінції Батман стріляють петардами в поліцію, яка обливає їх водометами, в той час як десятки співробітників служби безпеки були розквартировані навколо міста Хаккарі, де також відбулися протести.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі