zavolodinnia-62-mln-hrn-koshtiv-derzhspetszviazku-sud-vidmovyv-u-pomiakshenni-zapobizhnoho-zakhodu-orhanizatoru

Заволодіння 62 млн грн коштів Держспецзв’язку: суд відмовив у пом’якшенні запобіжного заходу організатору

 • 26899 переглядiв

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою Романа Коваля, обвинуваченого в організації схеми розкрадання державних коштів на суму 62 мільйони гривень, з можливістю внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень. Застава передбачає звільнення Коваля під певні процесуальні зобов'язання.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі ймовірному організатору схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України Роману Ковалю заставу у розмірі 50 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

19 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін ухвалу ВАКС від 22.11.2023 про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави до особи, яку слідство вважає організатором схеми заволодіння понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних 

- йдеться в повідомленні.

У САП повідомляють, що зважаючи на те, що заставу внесено, на особу наразі покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Доповнення

ВАКС арештував з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн організатора схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України Коваля.

За нього було внесено заставу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим у заволодінні понад 62 млн грн.

Кабінет міністрів України звільнив керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі