zaversheno-rozsliduvannya-schodo-biznesmena-yakiy-obvinuvachuyetsya-u-finansuvanni-okupatsiynoyi-vladi-krimu

Завершено розслідування щодо бізнесмена, який обвинувачується у фінансуванні окупаційної влади Криму

 • 9709 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо бізнесмена, який перераховував гроші органам окупаційної влади Криму. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр СБУ.

"Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора слідчі СБУ закінчили досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду", - йдеться в повідомленні.

Так, у ході досудового слідства співробітники СБУ встановили, що скандально відомий в українській дорожньо-будівельній галузі бізнесмен через підконтрольні товариства переказував кошти до тимчасово анексованого Криму. Зокрема, для ввезення дорожньо-будівельних матеріалів в Україну він перерахував "митним органам" окупаційної влади півострова понад 10 мільйонів російських рублів.

"Для контрабандного ввезення товарів бізнесмен організував незаконне переправлення осіб через кордон України з РФ у районі Керченської протоки", - зазначається в повідомленні.

Крім того комерсант, нехтуючи будь-якими правилами чесного бізнесу, протиправно заволодів майном інших українських підприємств на загальну суму понад двадцять мільйонів гривень.

"Бізнесмен обвинувачується у фінансуванні дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України. Фігурант справи також підозрюється у незаконному заволодіння чужим майном та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон", - додали в СБУ.

Нагадаємо, слідчими СБУ було затримано бізнесмена громадянина України Амірханяна Араіка Хачиковича за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу з корисливих мотивів, організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом шахрайства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Міжнародні резерви України за місяць зменшилися на 1,3%

     • 13766 переглядiв