zavershennia-rozsliduvannia-aviatroshchi-v-brovarakh-oleksandr-ruvin-rozpoviv-shcho-eksperty-kndise-vidtvoryly-podii-posekundno

Завершення розслідування авіатрощі в Броварах: Олександр Рувін розповів, що експерти КНДІСЕ відтворили події катастрофи посекундно

 • 188550 переглядiв

Експерти передали слідству результати судово-медичної експертизи авіакатастрофи в Броварах, в якій загинули українські чиновники. Понад 30 експертів були залучені до з'ясування причин катастрофи, аналізуючи великий обсяг даних та бортових записів.

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провели складні комплексні комісійні судові експертизи для встановлення причин авіакатастрофи у Броварах 18 січня 2023 року, у якій загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Висновки за матеріалами проведених досліджень передано слідчим, їх долучено до матеріалів розслідування. Про це повідомив директор КНІДСЕ Олександр Рувін в ексклюзивному коментарі УНН.

Деталі

За його словами, експерти інституту, на жаль, не вперше працюють за фактом авіакатастроф. Зокрема, інститут проводив експертизи щодо збиття Боїнга MH17 Малайзійських авіаліній, збиття літака МАУ PS752 рейсу Київ-Тегеран (8 січня 2020 року), АН-26 Чугуїв (25 вересня 2020 року), Луганський ІЛ-76 (14 червня 2014 року). На даний час проводяться інші дослідження за фактами авіаційних подій. До проведення експертиз з вивчення причин катастрофи а Броварах було залучено більше 30-ти високопрофесійних фахівців.

До комісії експертів, яка працювала над дослідженням авіакатастрофи у Броварах, було залучено понад 30 осіб – високопрофесійні та досвідчені спеціалісти з авіаційної безпеки, метеорології, аеронавігації тощо. Нами відпрацьовано всі можливі причини трагедії. Детально розглянуто всі питання від органів досудового розслідування щодо технічних характеристик гелікоптера, дій відповідальних осіб, правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, дозвільних документів на виконання польоту, метеорологічної ситуації, особливостей процесу пілотування та багато інших питань. Експертами проаналізовано надзвичайно великий масив інформації, проведено всі необхідні експертні експерименти, розшифровано дані бортових самописців, так званих "чорних скриньок", похвилинно відновлено день аварії та посекундно візуалізовано сам момент катастрофи 

- розповів Олександр Рувін.

Він також додав, що всі висновки експертиз долучені до матеріалів слідства.

"Висновки за матеріалами проведених досліджень передано слідчим, їх долучено до матеріалів розслідування. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - сказав директор КНДІСЕ.

Додамо 

Сьогодні Держбюро розслідувань повідомило про завершення розслідування катастрофи вертольота в Броварах у січні 2023 року, у якій загинули високопосадовці Міністерства внутрішніх справ України, і передачу справу до суду.

У  ДБР нагадали, що за порушення правил безпеки польотів про підозру повідомлено начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України, в.о. командира спеціального авіаційного загону, заступнику командира з льотної підготовки, командиру авіаційної ескадрильї.  

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали момент знищення САУ Гіацинт на Куп'янському напрямку

     • 31505 переглядiв