zasnovnyk-alibaba-dzhek-ma-vidkryvaie-silskohospodarsku-kompaniiu

Співзасновник Alibaba Джек Ма відкриває сільськогосподарську компанію

 • 32521 переглядiв

Джек Ма, співзасновник Alibaba, запустив компанію Hangzhou Ma's Kitchen Food вартістю 1,4 мільйона доларів, що спеціалізується на виробництві упакованих харчових продуктів та переробці сільськогосподарської продукції. Цей крок послідував за періодом низької публічної уваги після того, як компанії Ма зазнали значних фінансових втрат через державну перевірку.

Співзасновник Alibaba Джек Ма заснував нову компанію під назвою "Hangzhou Ma's Kitchen Food", вартістю 1,4 млн доларів. Яка займається продажем  фасованих продуктів харчування. Про це повідомляє Insider, пише УНН.

Деталі

Зареєстрований капітал компанії становить 1,4 млн доларів, повідомляє South China Morning Post, що належить Alibaba, з посиланням на офіційний корпоративний реєстр National Enterprise Credit Information Publicity System.

Нова компанія повністю належить інвестиційній компанії Ма. Загалом компанія займається продажем фасованих продуктів харчування, а також перероблюванням та роздрібною торгівлею сільськогосподарською продукцією.

Інтерес Ма до сільського господарства, схоже, з'явився після того, як уряд почав переслідувати його бізнес у 2020 році після того, як він розлютив Пекін своєю критичною промовою про систему фінансового регулювання Китаю,

– йдеться в повідомленні.

Доповнення

Зазначається, що технологічний титан, який відомий своєю відвертою та яскравою особистістю, зник із поля зору громадськості на два роки після переслідування. Його компанії втратили сотні мільярдів доларів. З того часу він тримається осторонь, лише рідко з’являючись на публіці.

Натомість останні кілька років він мандрує світом, вивчаючи агротехніку.У жовтні 2021 року Ма був в Іспанії, де вивчав сільське господарство та технології, пов’язані з екологічними проблемами. Він також відвідав Нідерланди, Японію та Таїланд, щоб вивчати агротехнології.

У травні Токійський коледж оголосив, що Ма обійматиме посаду викладача під час дослідження сталого сільського господарства та виробництва продуктів харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співзасновник Alibaba Джек Ма повернувся до Китаю - ЗМІ

Ольга Розгон

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

     • 33802 переглядiв

    Суд підтвердив, що ПриватБанк не повернуть колишнім власникам

     • 30282 переглядiв