ukenru
zasnovana-bennonom-organizatsiya-zbirala-kompromat-na-trampa

Заснована Бенноном організація збирала компромат на Трампа

 • 11930 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Заснована колишнім радником президента США Дональда Трампа Стівеном Бенноном організація збирала компромат на діючого президента на початку президентських перегонів, повідомляє УНН з посиланням на телеканал CNN.

За інформацією телеканалу, який посилається обізнані джерела, документ із компроматом був складений у 2015 році і стосується нібито роками існувавших зв’язків між компаніями Трампа та злочинним світом.

Його автором виступив Пітер Швайзер, який заснував у 2012 році разом з Бенноном “Інститут за відповідальність уряду” (Government Accountability Institute, GAI). Відомо, що організація підтримується фінансистом Робертом Мерсером, а його дочка Ребека Мерсер є головою цієї організації. CNN повідомляє, що на початку президентських перегонів вона підтримувала супротивника Трампа сенатора Теда Круза, який на початку 2016 року публічно заявляв про те, що відмова Трампа публікувати свої податкові декларації може пояснюватися його можливими зв’язками зі злочинним світом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп буде переобиратися на пост президента в 2020 році

Пізніше, після перемоги Трампа в боротьбі за висунення від Республіканської партії на пост президента США Мерсер стала на підтримку Трампа, в тому числі, роблячи фінансові внески у його президентську кампанію.

Телеканал зазначає з посиланням на своє обізнане джерело, що GAI на початку президентських перегонів працювало над збором компромату на всіх кандидатів-висуванців на пост президента США. За його відомостями, хоча Беннон не був залучений до цього процесу на щоденній основі, він перебував у курсі того, що відбувається.

Як раніше повідомляло УНН, колишній стратегічний радник в офісі Дональда Трампа Стівен Беннон заявив, що його критика була спрямована не проти президента США, а проти глави його передвиборного штабу Пола Манафорта.

Українські Національні Новини

Новини Світу