ukenru
zasidannya-radi-pochalos-z-krikiv-ganba

Засідання Ради почалось з криків "Ганьба!"

 • 13590 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Засідання Верховної Ради, на якому будуть розглядатися законопроекти щодо земельних питань, розпочалось з криків "Ганьба!". Відкрив засідання спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

Народні депутати з фракції "Опозиційна платформа - За життя" зібрались біля парламентської трибуни, розтягнувши банер із закликом проти продажу землі. Вони скандували "Ганьба!" під час виступу представника "Слуги народу" Микити Потураєва.

У залі на ранкове засідання зареєструвалось лише 266 парламентарів, очевидно, через те, що частина законодавців під час реєстрації перебували біля трибуни, а не на робочих місцях.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада України планує розглянути низку законопроектів, зокрема, у першому читанні розгляне законопроект щодо ринку землі.

Як повідомляв УНН, з 1 жовтня 2020 року в Україні хочуть відкрити ринок землі. Щодо його відкриття у Раді станом на 11 жовтня зареєстровано 11 законопроектів, у тому числі й урядовий. 16 жовтня профільний комітет ВР почав розгляд законопроектів щодо ринку землі, і урядовий варіант зустріли криками "Ганьба!".

Так, урядовий законопроект про ринок землі розкритикували і у Головному науково-експертному управлінні ВР як такий, що може призвести до втрати землі як національного багатства.

Українські Національні Новини

Політика