ukenru
zarobitchanam-davatimut-derzhgroshi-na-start-biznesu-pri-povernenni-v-ukrayinu

Заробітчанам даватимуть держгроші на старт бізнесу при поверненні в Україну

 • 20118 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 27 січня, підтримав запровадження допомоги для "економічної реінтеграції" трудових мігрантів при поверненні на Батьківщину. Про це у своєму Telegram-каналі написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата:

“Трудові мігранти зможуть отримати грантову підтримку на власну справу. Таку законодавчу ініціативу підтримали на засіданні уряду та пропонуємо на розгляд Верховній Раді. Документ передбачає, що людина, яка повернулася в Україну й хоче відкрити власну справу, могла взяти на цю потребу до 150 тисяч гривень”, — повідомив Прем’єр.

Деталі

Одна з головних умов ініціативи полягає в тому, що людина має інвестувати й власні кошти у суму не меншій ніж та, що була видана державою.

Доповнення

Потреба в українських працівниках є у багатьох країн Європи, серед яких — Німеччина, де станом на травень 2020 року потрібно було 300 тисяч робітників, Франція — 200 тисяч, Велика Британія — 80 тисяч. За кордоном готові працювати 5-6 млн наших громадян.

В експертних колах зазначали, що станом на жовтень 2020 року, попри пандемію, лише у Польщі легально працювали 480 тисяч українців, і їхня кількість зростає. Однак, точно порахувати кількість трудових мігрантів неможливо.

Українські Національні Новини

Економіка