ukenru
zarazitis-covid-19-mozhna-vid-lyudini-u-yakoyi-khvoroba-protikaye-bezsimptomno-tsgz

Заразитись COVID-19 можна від людини, у якої хвороба протікає безсимптомно - ЦГЗ

 • 27284 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Заразитись COVID-19 можна від людини з безсимптомним перебігом хвороби, або ж з незначними проявами ГРВІ. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Центру громадського здоров’я.

“Заразитись COVID-19 можна навіть від людини, у якої захворювання протікає безсимптомно. У багатьох заражених COVID-19 є лише незначні симптоми ГРВІ. Особливо це характерно для ранніх стадій захворювання. Новим коронавірусом можна заразитися від людини, яка має лише незначний кашель, а в іншому не відчуває себе хворою”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що згідно з інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO), основним механізмом передачі нової коронавірусної інфекції є краплинний, тобто через краплі, які виділяються із дихальних шляхів інфікованої людини.

“Центр із контролю і профілактики захворювання США (CDC) інформує, що у кількох дослідженнях зафіксували інфікування SARS-CoV-2 людей, у яких ніколи не з’являлися симптоми ГРВІ: кашель, нежить, підвищення температури, утруднене дихання. Точний рівень вірусної РНК SARS-CoV-2, що створює ризик передачі, поки не з'ясовано. Вважається, що ризик передачі є найвищим у людей із вираженою симптоматикою, оскільки викид вірусу є найбільшим на момент появи симптомів і зменшується протягом наступних днів. Однак частка передачі SARS-CoV-2 через безсимптомну інфекцію порівняно із симптоматичною інфекцією ще не є вивченою”, - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, вчені заявили, що до 70% випадків зараження коронавірусом можуть відбуватися безсимптомно.

Українські Національні Новини

Суспільство