ukenru
zaporizki-pidpriyemtsi-pochali-miting-proti-zaboroni-na-torgivlyu-myasom

Запорізькі підприємці почали мітинг проти заборони на торгівлю м'ясом

 • 12276 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 24 лютого. УНН. У Запоріжжі близько 100 підприємців, які торгують м'ясом, влаштували несанкціонований мітинг. Вони перекрили рух по проспекту Соборному в районі залізничного вокзалу "Запоріжжя-І". Про це кореспонденту УНН розповіла в.о. начальника відділу комунікації ГУНП у Запорізькій області Катерина Людвік.

В поліції запевняють, що у Запоріжжі дійсно був зафіксований випадок африканської чуми, завдяки якому місцева влада заборонила торгівлю свининою на 40 діб. Проте підприємці вважають, що влада спеціально зробила так, щоб завадити їм здійснювати свою діяльність.

Наразі ініціативну групу мітингувальників запросили до мерії для того, щоб врегулювати питання.

Як повідомив УНН директор ринку в районі залізничного вокзалу "Запоріжжя-І", підприємець та член ініціативної груми Михайло Гиря, якщо підприємцям не дозволять реалізовувати свинину, вони завтра мають намір перекрити проспект і в районі автовокзалу.

Поки ініціативна група прибула до мерії, на час перемов підприємці розблокували рух по проспекту, але продовжують перебувати там.

Нагадаємо, через АЧС Україна вже втратила майже 5 млн дол

При цьому, кількість "промислових" свиней продовжує скорочуватися. Загалом же поголів’я свиней в Україні скоротилося до історичного мінімуму.

За словами президента Асоціації свинарів України Артура Лози, Україна у першому кварталі 2017 року скоротила виробництво свинини на 3-4%. А за словами нардепа С.Тригубенка, головна причина трагічних наслідків АЧС полягає у некомпетентності контролюючих органів.

Українські Національні Новини

Суспільство