ukenru
zapit-niderlandiv-do-rosiyi-schodo-ekstraditsiyi-tsemakha-vse-sche-rozglyadayetsya

Запит Нідерландів до Росії щодо екстрадиції Цемаха все ще розглядається

 • 16701 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Запит Нідерландів до Росії щодо екстрадиції фігуранта справи про збиття малазійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом у липні 2014 рік все ще на розгляді. Про це УНН повідомили в пресслужбі прокуратури Нідерландів.

"7 вересня 2019 року прокуратура Нідерландів направила в компетентні органи Росії запит про тимчасовий арешт пана Цемаха з метою його екстрадиції в Нідерланди. Цей запит все ще перебуває на розгляді", - повідомили в пресслужбі.

На прохання прокоментувати недавні заяви Цемаха в інтерв'ю Кирилу Вишинському про те, що йому нібито "пропонували програму захисту свідка, пропонували громадянство, будиночок у Голландії" представники поліції Нідерландів та Австралії, в прокуратурі заявили, що Цемах дійсно був допитаний Спільною слідчою групою з розслідування збиття MH17, але "ці переговори носять конфіденційний характер".

Нагадаємо, раніше Цемах заявив, що спецслужби України нібито "вимагали від нього потрібних свідчень" у справі MH17.

Як повідомляв УНН, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти фігуранта у справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу MH17 Володимира Цемаха. 7 вересня Цемах був одним з тих, кого відправили в РФ у межах обміну утримуваними особами.

Українські Національні Новини

Політика