zapasi-vugillya-do-zimi-zrosli-na-75-orzhel

Запаси вугілля до зими зросли на 75% - Оржель

 • 10330 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Запаси вугілля на складах за 50 днів роботи нового уряду зросли на 75% - до 1,5 млн тонн. Про це повідомив міністр енергетики та охорони довкілля України Олексій Оржель у Facebook, передає УНН.

"Підготовка до зими. Попередній уряд залишив критично низький запас вугілля. За 50 днів ми збільшили його на 75%. Станом на 18 жовтня запаси вугілля становлять 1 508,6 тис. тонн", - повідомив міністр.

При цьому він додав, що обсяги природного газу у підземних сховищах України зросли до 21,2 млрд куб. м. "У порівнянні з минулим роком показник збільшився в 4,4 млрд куб. м", - зазначив Оржель.

Що стосується транзиту газу територією України з 2020 року, то міністр вказав, що "розпочато тристоронні переговори щодо підписання договору про транзит газу".

"Для успішного його підписання за європейськими правилами та на вигідних умовах для України було відновлено процес анбандлінгу (розділення) НАК "Нафтогаз України". Три роки попереднім урядам не вдавалося досягнути компромісів, а ми відновили процес та виконали значну частину роботи, щоб на майбутніх переговорах з Газпромом зайняти сильну позицію в інтересах кожного українця", - додав він.

Нагадаємо, у ЄС анонсували черговий етап переговорів з Україною і РФ щодо газу на 28 жовтня.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Запаси вугілля до зими зросли на 75% - Оржель

     • 10330 переглядiв

    У Чорному морі знову дозволили ловити креветки

     • 33858 переглядiв

    У САП назвали підстави для затримання Гладковського

     • 13185 переглядiв

    Обсяги туристичного збору в Батурині цього року зросли

     • 30897 переглядiв