zakonoproiekt-pro-mozhlyvist-vidkupytysia-vid-pokarannia-za-koruptsiiu-u-sap-anonsuvaly-vnesennia-zmin-do-dokumenta

Законопроєкт про можливість "відкупитися" від покарання за корупцію: у САП анонсували внесення змін до документа

 • 62879 переглядiв

САП і НАБУ провели зустріч з комітетом ВРУ щодо законопроєкту №11340 про 'відкуп' від покарання за корупцію. Сторони домовились внести зміни для усунення корупційних ризиків.

Керівництво НАБУ і САП провело робочу зустріч з представниками комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності. На ній обговорили законопроєкт №11340, який дозволить "відкупитися" від покарання за корупцію, сплативши штраф. Сторони домовились внести зміни до законопроєкту, аби унеможливити  корупційні ризики.  Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як зазначається, НАБУ і САП, як і раніше, наполягають на необхідності доопрацювання законопроєкта.

 Закликають передбачити в документі такі умови при укладанні угоди про визнання винуватості:

  • Застосування до організатора злочину звільнення від відбування покарання з випробуванням чи призначення покарання нижчого від нижчої межі, передбаченої за такий злочин, можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття ним іншого організатора та відшкодування збитків.
  • Застосування до інших осіб, які не є організаторами злочину, звільнення від відбування покарання з випробуванням за особливо тяжкий злочин чи призначення покарання нижчого від нижчої межі, передбаченої за такий злочин, можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття інших осіб та відшкодування збитків.

"Без урахування цих змін у законопроєкті залишатимуться корупційні ризики", - заявили в САП.

За результатами зустрічі сторони домовились внести зміни до законопроєкту, аби він забезпечив пропорційність, дієвість та ефективність покарання за корупційні злочини. Після доопрацювання НАБУ і САП оприлюднять оцінку тексту законопроєкту до другого читання.

Рада підтримала законопроєкт про можливість "відкупитися" від покарання за корупцію за допомогою штрафу18.07.24, 13:06

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Meta не випускатиме у ЄС свою мультимодальну модель ШІ

     • 9256 переглядiв