ukenru
zakonnist-prokhodzhennya-aptechnogo-zakonoproektu-pidtverdiv-reglamentniy-komitet

Законність проходження "аптечного законопроекту" підтвердив регламентний комітет (документ)

 • 15502 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Процедура проходження доопрацьованого "аптечного законопроекту" (№8591д - ред.) у Верховній Раді відбувалася без порушень норм чинного законодавства. Про це УНН розповіла народний депутат, ініціатор законопроекту Ірина Сисоєнко, посилаючись на висновок регламентного комітету ВРУ.

"Регламентний комітет підтвердив законність проходження доопрацьованого законопроекту. Підстав для перегляду рішення комітету немає", - сказала вона.

Зауважимо, що сьогодні, 9 квітня, відбудеться засідання комітету ВРУ з питань охорони здоров'я. Окремі представники комітету хочуть підняти питання про скасування результатів голосування за законопроект та наполягатимуть на повторному розгляді документу.

Втім, копія висновку регламентного комітету ВРУ, яку має у своєму розпорядженні редакція УНН, свідчить про відсутність порушення норм законодавства при проходженні доопрацьованого "аптечного законопроекту" (№8591д, - ред.) у Раді.

Так, регламентний комітет наголошує, що документ було внесено на реєстрацію згідно з нормами чинного законодавства.

Крім того, регламентний комітет повідомляє, що профільний комітет ВР розглянув та підтримав доопрацьований "аптечний законопроект" на своєму засіданні від 26 лютого 2019 року.

Також, комітет підкреслив, що термін подання альтернативних законопроектів до доопрацьованого документа закінчився 5 березня поточного року.

"Зауважу, що за цей час не надійшло жодного альтернативного законопроекту. Якби у членів комітету була альтернативна точка зору - вони її подали", - сказала Сисоєнко у коментарі УНН.

Нагадаємо, наприкінці лютого законопроект № 8591-д вже був підтриманий профільним комітетом ВР та очікує своєї черги на розгляд в парламентському залі.

Документ, серед іншого, передбачає обмеження впливу мережевого аптечного бізнесу на фармринок з метою зниження цін на ліки та гарантування прозорої конкуренції.

Українські Національні Новини

Політика