ukenru
zakon-pro-zmini-u-grafiku-plenarnikh-zasidan-radi-ofitsiyno-opublikuvali

Закон про зміни у графіку пленарних засідань Ради офіційно опублікували

 • 14100 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Закон №893-IX про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо графіка проведення пленарних засідань Верховної Ради України опубліковано у парламентській газеті "Голос України" від 2 жовтня, передає УНН.

Ним вносяться зміни до Регламенту Верховної Ради, якими передбачається проведення у вівторок та четвер пленарного тижня, якщо не прийнято іншого рішення ВР, пленарного засідання з 10 до 15 години з перервою з 12 години до 12:30.

У середу та п’ятницю пленарне засідання, як передбачається, триває з 10 до 14 години з перервою з 12 години до 12:30.

Друга половина середи відводиться для роботи народних депутатів у комітетах, тимчасових спеціальних комісіях та тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах). Понеділок та друга половина п’ятниці відводяться для самостійної роботи народних депутатів, пов’язаної із здійсненням депутатських повноважень.

Водночас, рішення про продовження пленарного засідання після 15 години (у п’ятницю — після 14 години) більш як на 15 хвилин може бути прийняте лише до перерви з 12 години до 12:30.

У “пленарну” п’ятницю передбачено проведення з 10:00 до 11:00 години запитань до уряду, з 13 години до 13:30 відводиться час для стислих оголошень депутатських запитів і прийняття рішень щодо них, обговорення відповідей на депутатські запити, з 13:30 до 14 години відводиться час для виступів народних депутатів "з різних питань".

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, у вересні Рада ухвалила законопроект щодо належних умов роботи парламентських ТСК.

Українські Національні Новини

Політика