zaklykaiemo-doslukhatysia-do-dumky-hromady-brovarska-miskrada-napravyla-zvernennia-do-vr-shchodo-nedotsilnosti-zminy-nazvy-mista

Закликаємо дослухатися до думки громади – Броварська міськрада направила звернення до ВР щодо недоцільності зміни назви міста

 • 18112 переглядiв

Броварська міська рада направила звернення до Верховної Ради України проти перейменування міста Бровари, 24 з 27 депутатів проголосували за збереження історичної назви.

Броварська міська рада направила, прийняте на позачерговій сесії, звернення до Верховної Ради України щодо недоцільності змін назви міста на Броварі. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко, передає УНН.

Мер Броварів нагадав, що на позачерговій сесії міськради, яка відбулася 11 липня, абсолютна більшість депутатів підтримала позицію своїх виборців та ухвалила рішення щодо недоцільності перейменування міста.

"Вчора на позачерговій сесії депутати міської ради ухвалили чимало важливих рішень. Серед них - висловили свою позицію щодо намірів перейменування міста Бровари. З 27 присутніх на сесійному засіданні, 24 депутати підтримали звернення до Верховної Ради України щодо недоцільності перейменування міста Бровари. Сьогодні відповідним чином оформлене звернення вже направлено до ВРУ. Ми ще раз наголошуємо на необхідності дослухатися експертної думки науковців та істориків, а також врахувати позицію громади. Остаточне слово - за Верховною Радою", - повідомив Ігор Сапожко в своєму Telegram-каналі.

Примітивний та злочинний піар окремих політиків - експерт про спробу деяких нардепів перейменувати Бровари на Броварі12.07.24, 11:43

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" з урахуванням наукових та історичних досліджень.

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Коментуючи рішення міськради, мер Броварів Ігор Сапожко зазначив, що є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Додав, що голосуванням на позачерговій сесії депутати підтвердили позицію більшості жителів Броварів, які виступають проти зміни назви міста.

"Враховуючи, що вже неодноразово розглядали на профільному комітеті ВР ініціативу перейменування міста, неодноразово були наші звернення з певними обґрунтуваннями, депутати сьогодні вирішили ще й прийняти відповідне рішення органу місцевого самоврядування і звернутися до Верховної Ради щодо того, щоб залишити історичну назву міста Бровари.

На мою думку, враховуючи незалежні опитування, сьогоднішнім голосуванням, коли 24 депутати підтримали звернення до ВР, ми чітко висловили думку жителів, що місто має називатися Бровари", - повідомив Ігор Сапожко в ексклюзивному коментарі УНН.

Додамо

В Асоціації міст України заявили, що рішення щодо зміни назв населених пунктів обов’язково повинні ухвалюватися з урахуванням думки громади. Профільний комітет Верховної Ради повинен звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування, щоб отримати позицію громади. А згодом врахувати цю позицію при підготовці рішення щодо можливого перейменування.

Перейменування Броварів: хто з депутатів Броварської міськради всупереч волі громади виступає за перейменування міста (відео)12.07.24, 08:39

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи пролунали у Херсоні - ЗМІ

     • 19466 переглядiв

    Випадок правця виявили у нещепленої дитини на Львівщині

     • 12628 переглядiв