zaklikav-znischiti-ukrayinu-ta-yiyi-zhiteliv-suditimut-ideologa-russkogo-mira-dugina

Закликав знищити Україну та її жителів: судитимуть ідеолога "русского мира" дугіна

 • 334718 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо російського пропагандиста та ідеолога «русского мира» олександра дугіна, який, зокрема, розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу. Про це УНН інформує з посиланням на повідомлення Офісу Генпрокурора у четвер.

Цитата

«Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста та ідеолога «русского мира» за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і публічних закликів до геноциду (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 442 КК України)», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що розслідуванням встановлено, що обвинувачений публічно закликав та розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу.

«Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу. З травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакте» публікації, у яких закликав «освободить» всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. І разом з росією та «освобождьонной» Україною створити «Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство». Він також пропагував подальшу ескалацію війни», - інформує ОГП.

Окрім того, вказали в Офісі Генпрокурора, "підозрюваний розповсюджував публікації із закликами знищити Україну та її мешканців до останнього, наносити ракетні удари по містам України, зокрема центру Києва".

Доповнення

У червні цього року Служба безпеки України склала письмове повідомлення про підозру ідеологу «русского міра», громадянину рф, олександру дугіну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Коронація Чарльза III вплинула на економіку Британії

     • 425884 переглядiв