zaklikav-zhiteliv-donechchini-pidtrimati-rf-na-psevdoreferendumi-svyaschennika-upts-mp-zasudili-na-7-rokiv

Закликав жителів Донеччини підтримати рф на псевдореферендумі: священника упц мп засудили на 7 років

 • 608577 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. За матеріалами Служби безпеки України священника упц мп, який закликав жителів Донецької області підтримати рф на псевдореферендумі, засудили на 7 років позбавлення волі. Про це пише УНН, посилаючись на Telegram СБУ.

Цитата

"СБУ робить все, аби жоден зрадник України та колаборант не уникнув відповідальності. Окрему увагу приділяємо тим, хто прикриваючись рясою, працює на ворога. Підкреслюю – наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але вони також жодним чином не звільняють зрадників від законного покарання. Тож вирок суду – ще один чіткий сигнал усім колаборантам", - заявив Голова СБУ, генерал-майор Василь Малюк.

Деталі

Зазначається, що обвинувачений був настоятелем однієї з парафій упц (мп) Лиманської громади Донецької області. Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував збройну агресію рф і закликав місцевих жителів підтримати загарбників.

Крім того, він агітував парафіян взяти участь у псевдореферендумі та "проголосувати" за "приєднання" регіону до росії, пропонував людям "обрати" нового "голову" селища Ярова, який мав діяти у складі місцевої окупаційної адміністрації. Свої дії священник погоджував з представниками командування військових угруповань рф, повідомляють у СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за колабораційну діяльність та призначив покарання – 7 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо

На початку грудня 2022 року до 12 років ув’язнення засудили священника української православної церкви московського патріархату, який "зливав" російським окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку Луганської області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Франція та Китай домовилися працювати на мир в Україні

     • 607500 переглядiв

    ENTSO-E дозволило збільшити імпорт електроенергії в Україну

     • 646209 переглядiв

    Український паспортний сервіс став доступний у Стамбулі

     • 695070 переглядiв

    Актор з “Гри Престолів” Джек Глісон завітав до Києва

     • 930762 переглядiв