zakhopyv-dytynu-u-zaruchnyky-pid-chas-okupatsii-chernihivshchyny-sud-vynis-vyrok-rosiiskomu-okupantu

Захопив дитину у заручники під час окупації Чернігівщини: суд виніс вирок російському окупанту

 • 36647 переглядiв

Російський військовослужбовець був засуджений до 12 років позбавлення волі за викрадення 15-річного хлопця з метою отримання військової інформації від його матері, української військової. Хлопчика утримували в поганих умовах і погрожували його матері.

Російського військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі за викрадення 15-річного хлопця в одному з сіл Чернігівського району під час окупації. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, 19 березня 2022 року російські військові викрали 15-річного хлопця в одному з сіл Чернігівського району. Вони утримували хлопця, щоб змусити матір – військовослужбовицю ЗСУ надати відомості про місця дислокації українських військових підрозділів.

"Представники держави-агресора здійснювали психологічний тиск на жінку. Систематично дзвонили їй та надсилали повідомлення з погрозами вчинити фізичне насильство стосовно сина. Крім того, примушували його записувати голосові повідомлення, які далі відправлялися матері", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Хлопця тримали в неналежних санітарних умовах у гаражних та підсобних приміщеннях.

"Захоплення та утримання дитини як заручника прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом", - наголосили в прокуратурі.

Нагадаємо

Суд москви виніс перший вирок офіцерам, які не змогли відбити український ракетний удар, внаслідок чого загинуло семеро окупантів та було знищено 15 одиниць техніки.

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

     • 36475 переглядiв

    Електрозавод палає у рф: що відомо

     • 33697 переглядiв