ukenru
zakhist-o-klimenka-zlovzhivaye-pravom-na-vidvid-suddi-dlya-zatyaguvannya-spravi-prokuror

Захист О.Клименка зловживає правом на відвід судді для затягування справи - прокурор

 • 12560 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Захист екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка вдруге оголосив відвід слідчій судді Голосіївського районного суду Оксані Мирошниченко у межах розгляду клопотання про заочне слідство у справі екс-міністра. Прокурор Ольга Миргородська вважає повторний відвід судді зловживанням захисту правом на відвід для затягування розгляду клопотання, передає кореспондент УНН.

Під час засідання адвокат О.Клименка Титаренко оголосив відвід слідчій судді О.Мирошниченко, оскільки вона не захотіла оголосити перерву у справі зважаючи на те, що захист звернувся до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності цієї справи.

Водночас прокурор О.Миргородська попросила суддю відмовити захисту у задоволені цієї заяви, бо, на її погляд, адвокати зловживають своїм правом.

"Що стосується заявленого відводу, сторона захисту в даному випадку зловживає своїм правом на відвід. І відповідно до КПК, якщо повторно заявлений відвід має ознаки зловживання права, а я вважаю, що саме в даний час це є вже зловживанням права на відвід з метою затягування кримінального провадження, суд, який здійснює провадження, має право залишити таку заяву без розгляду", - наголосила прокурор Ольга Миргородська.

Крім того, підкреслила прокурор, суддя Н.Чередніченко вже розглядала питання про відвід судді та порушення автоматизованого розподілу справи. І слідча суддя відмовила у їхньому задоволені.

Слідча суддя також побачила у повторному відводі захисту ознаки затягування і залишила без розгляду їхню заяву.

Нагадаємо, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у тому, що у період квітня 2012 – вересня 2013 років, займаючи посади голови ДПС (Міністерства доходів і зборів) України у складі створеної та очолюваної екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3 166 090 тис грн., шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які було розподілено між учасниками злочинної організації.

Як повідомляв УНН, суд відмовив захисту О.Клименка у відводі судді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП