zakhidni-soyuzniki-obgovoryuyut-iz-ukrayinoyu-garantiyi-bezpeki-sholts

Західні союзники обговорюють із Україною "гарантії безпеки" - Шольц

 • 1107914 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у четвер, що Німеччина та її союзники ведуть переговори з Україною щодо майбутніх гарантій безпеки в межах підготовки сталого миру для України, пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Ми обговорюємо з Києвом та іншими партнерами майбутні гарантії безпеки для України", - сказав Шольц у своєму виступі перед парламентом Німеччини.

"Такі гарантії безпеки, однак, виходять з припущенням, що Україна успішно захищає себе у цій війні", - сказав Шольц, який у п’ятницю поїде до Сполучених Штатів для переговорів із президентом Джо Байденом.

Деталі

При цьому Шольц вказав, що президент рф володимир путін не був готовий до переговорів про "справедливий мир" та припинення війни. Водночас канцлер відновив заклики до москви вивести свої війська.

"Ніщо не говорить про те, що путін зараз сяде за стіл переговорів", - сказав Шольц.

Натомість російський лідер покладався на "погрози", такі як припинення участі москви у новому договорі про контроль над ядерними озброєннями, сказав він.

"Україна має продовжувати захищати себе. Про нав'язаний мир проти їхньої волі не може бути й мови. Було б фатально, якби порушення міжнародного права було винагороджено. Європейський мирний порядок є оборонним! Путинський імперіалізм не має перемогти, - також ішлося у заяві Шольца до німецького парламенту. - Я знаю, що ми не звикли підтримувати постачання зброї. Багато громадян побоюються ескалації війни. Запевняю вас: ми ніколи не сприймаємо ці рішення легковажно і стежимо за тим, щоб НАТО не перетворилося на сторону війни".

Доповнення

Шольц також використав цю промову, щоб застерегти Китай від озброєння росії у війні проти України після того, як США заявили, що Пекін розглядає такий крок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр фінансів анонсував нову місію МВФ

     • 986243 переглядiв

    москва та Пекін обговорили війну в Україні

     • 923572 переглядiв