zahrozhuie-yevropeiskii-bezpetsi-u-finliandii-zanepokoieni-pohlyblenniam-spivpratsi-rf-z-iranom-kytaiem-ta-kndr

Загрожує європейській безпеці: у Фінляндії занепокоєні поглибленням співпраці рф з Іраном, Китаєм та КНДР

 • 31878 переглядiв

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккінен попереджає, що зростаючі альянси росії з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном становлять довгострокову загрозу безпеці Європи.

Поглиблення співпраці рф з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном становить загрозу для безпеки європейських країн. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

За словами Хяккянена, як новий член НАТО, який має кордон з Росією протяжністю 1340 км, Фінляндія та її розвідувальні служби стежать за діями Москви по всьому світу.

Хоча ці питання не є публічними, те, що зараз РФ робить разом із Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та іншими своїми союзниками, також з глобального півдня, становить дуже серйозну перспективу в довгостроковій перспективі

- заявив очільник Міноборони ФІнляндії.

Він також підкреслив, що співпраця росії з її глобальними союзниками в політиці безпеки, на жаль, викликає занепокоєння.

Доповнення 

Напередодні стало відомо, що Рада Євросоюзу оголосила про санкції проти шести фізичних та п’яти юридичних осіб у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партнерство росії з Іраном зміцнилося на тлі війни рф проти України - британська розвідка

Крім того, УНН писав, що у 2023 році Китай збільшив обсяги торгівлі з рф, досягнувши 218,2 мільярда доларів у січні-листопаді, що перевищило торішній рекорд і ознаменувало зростання на 26,7%.

Нагадаємо

Спеціальна економічна зона (СЕЗ) "Расон" у Північній Кореї, поступово перетворюється на епіцентр зростаючої торгівлі КНДР із росією, включно з постачанням зброї для війни москви в Україні.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі