ukenru
zagibel-malyuka-v-lifti-na-sumschini-suditimut-pyatokh-osib

Загибель малюка в ліфті: на Сумщині судитимуть п’ятьох осіб

 • 11321 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за дії чи бездіяльність, через що у ліфті однієї з багатоповерхівок у Сумах загинув 2,5-місячний малюк. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в Facebook, передає УНН.

"Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до загибелі 2,5-місячного немовляти в ліфті. Судитимуть одного із заступників міського голови м. Суми, директора Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, керівника, виконроба та електромеханіка товариства з обмеженою відповідальністю "Міськсумиліфт", - написав Лисенко.

Трагедія сталася 2 січня у місті Суми по вул. Супруна, 32/1. За даними слідства, жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, піднялися ліфтом на 9 поверх. Коли дорослі вийшли на площадку, коляску з малюком затисло дверима і ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.

"У ході слідства, проведеного Слідчим управлінням Нацполіції у співпраці з Управлінням захисту економіки в Сумській області встановлено, що контроль за експлуатацією житлового фонду, в тому числі утриманням ліфтового господарства, покладено на одного із заступників міського голови м. Суми. Більш того, вказаний заступник з травня 2017 року очолює постійно діючу комісію, створену з метою забезпечення безперебійної та безпечної роботи ліфтів", - зазначив речник.

За даними слідства, директор департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради укладав договори на проведення капітальних ремонтів понад 180 ліфтів у Сумах вартістю 34,5 млн грн, зокрема ліфтів будинку по вул. Супруна, 32/1. Однак, ані заступником міського голови, ані директором Департаменту не було забезпечено контроль за проведенням ремонтних робіт та подальшою експлуатацією підйомників.

Через місяць після так званого капітального ремонту ліфта, в якому загинуло немовля, до зазначених службових осіб міської ради від жителів будинку почали надходити скарги на його роботу, в тому числі й батька загиблого малюка. Однак, як зазначив Лисенко, посадовці не вжили жодних дієвих заходів, спрямованих на усунення неполадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель немовляти у Сумах: мешканці неодноразово скаржилися на ліфт

Дії обох посадовців кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України. Директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Міськсумиліфт" відповідатиме за ч. 2 ст. 272 та ч. 2 ст. 367 КК України. Виконробу та електромеханіку товариства з обмеженою відповідальністю "Міськсумиліфт" інкриміновано ч. 2 ст. 272 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель малюка у ліфті: заступник мера не з'явився у суді

Водночас триває слідство за фактом можливого привласнення коштів, виділених на ремонт підйомників та систем диспетчеризації. У рамках слідства із залученням відповідних спеціалістів перевіряються всі 180 відремонтованих протягом останніх двох років ліфтів.

Нагадаємо, у Миколаєві суд заборонив експлуатацію 29 ліфтів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП