zabuv-vkazaty-vidpochynok-na-maldivakh-ta-kupivliu-prodazh-korporatyvnykh-prav-na-ponad-5-mln-hrn-nardepa-pidozriuiut-u-nedostovirnomu-deklaruvanni

Забув вказати відпочинок на Мальдівах та купівлю-продаж корпоративних прав на понад 5 млн грн: нардепа підозрюють у недостовірному декларуванні

 • 13638 переглядiв

Народний депутат України не задекларував понад 5,8 млн грн активів і витрат, у тому числі придбання корпоративних прав на суму 4,8 млн грн і перебування в готелі на Мальдівах вартістю 500 000 грн, що стало приводом для порушення кримінальної справи за фактом недостовірного декларування.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки декларування недостовірних відомостей у народного депутата України на понад 5,8  млн грн. Ці факти встановлені за результатами повної перевірки його декларації за 2021 рік, передає УНН із посиланням на НАЗК.

За даними Агентства, народний обранець не зазначив відомості про наявне фінансове зобов’язання, що виникло у нього за результатами укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 млн грн, а також про здійснений разовий видаток у розмірі 500 тис. грн у якості оплати за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

Крім того, були виявлені розбіжності між розмірами фактично здійснених разових видатків на погашення наявних у нього зобов’язань на понад 400 тис. грн.

За результатами перевірки НАЗК склало обґрунтований висновок за ч.  2  ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації).

За результатами розгляду обґрунтованого висновку Генеральним прокурором розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро України.

Додамо

І хоч у повідомленні НАЗК не вказано імені нардепа, але на сайті Агентства є відомості про перевірку декларації Олександра Фельдмана. У довідці є згадка про недостовірні відомості на 5,8 млн грн.

Нагадаємо

НАЗК за перше півріччя 2024 року завершило 206 перевірок за новим ризик-орієнтованим підходом.  Виявлено недостовірних відомостей на майже 664 млн грн, необґрунтованих активів на  14,4 млн грн та ознак незаконного збагачення на 38,3 млн грн. До компетентних органів направлено 84 обґрунтованих висновки та 4 матеріали - до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі