zabronovanym-cholovikam-ne-potribno-prokhodyty-vlk-mintsyfra

Заброньованим чоловікам не потрібно проходити ВЛК – Мінцифра

 • 67140 переглядiв

Працівники важливих підприємств, заброньовані від мобілізації, не потребують проходження ВЛК. За тиждень 50 тисяч людей скористалися новим сервісом бронювання через портал 'Дія'.

Працівникам важливих підприємств та підприємств, які забезпечують потреби Сил оборони, які заброньовані  від мобілізації не потрібно проходити ВЛК поки вони заброньовані. Також не потрібно йти в ТЦК. Про це повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг у міністерстві цифрової трансформації Валерія Ткач в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

За тиждень з моменту запуску ми спостерігаємо швидкий приріст компаній, які охоче користуються новим сервісом. За тиждень бачимо таку статистику – вже 50 тис. забронювалися через портал "Дія" через електронну процедуру бронювання

- сказала Ткач.

Вона зазначила, що в першу чергу бронювання через портал "Дія" доступне для критично важливих підприємств, для тих підприємств, які надають товари та послуги Силам оборони.

Йти в ТЦК не потрібно співробітнику, тому що він пройшов всі відповідні перевірки, у нього інформація про бронювання також відображається в застосунку "Резерв+". Стосовно ВЛК, то згідно чинного законодавства заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу

- розповіла Ткач.

На уточнююче запитання, чи для бронювання співробітників проходження ними ВЛК тепер не обов'язкове, Ткач відповіла: "Так. Саме заброньованим не потрібно проходити ВЛК поки вони заброньовані".

Також за її словами, для подачі документів на бронювання не потрібно проходити ВЛК.

"В нас йде перевірка наявності особи в „Оберезі"  й перебування в трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе", - сказала вона.

Доповнення

З 17 липня на порталі "Дія" запрацювала послуга бронювання працівників важливих підприємств та підприємств, які забезпечують потреби сил оборони від мобілізації.

У "Дії" є відеоінструкція, того, як працює бронювання працівників на порталі "Дія".

Популярні

Новини по темі

Сирський: повернути Крим реально. Київ має план

 • 24935 переглядiв

Ракетна атака рф на Харків: наразі без постраждалих

 • 24167 переглядiв

Фішинг: шо це таке та як не стати жертвою шахраїв

 • 103898 переглядiв