ukenru
za-zyideniy-byuleten-cholovik-zaplatit-ponad-2-5-tis-griven

За з'їдений бюлетень чоловік заплатить понад 2,5 тис. гривень

 • 7925 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Новозаводський районний суд Чернігова визнав винним чоловіка у приховуванні виборчого бюлетеня, який чоловік потім з'їв. Чоловік має сплатити 2550 гривень штрафу. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської місцевої прокуратури, передає УНН.

21 квітня 2019 року житель Чернігова, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прибув до приміщення однієї з виборчих дільниць міста та отримав у члена дільничної виборчої комісії виборчий бюлетень. Надалі чоловік зайшов до кабіни для таємного голосування та сховав бюлетень до кишені, а шматок шпалер, який заздалегідь приготував та приніс з собою, він намагався вкинути до урни для голосування. На виході з приміщення для голосування виборця було зупинено членами дільничної виборчої комісії. Виборець нічого кращого не зміг придумати, як з’їсти свій бюлетень, що і зробив.

В судовому засіданні обвинувачений свою провину у вчиненні злочину визнав повністю та зазначив, що так вчинив, бо не хотів голосувати за жодного з кандидатів.

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 25.06.2019 обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 КК України (приховування виборчого бюлетеня).

Вироком суду його засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 2550 гривень.

Нагадаємо, у Києві чоловіка засудили за незаконне використання виборчого бюлетеня під час виборів президента України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП