za-tyzhden-blyzko-60-vypadkiv-rechnyk-tavriiskoho-napriamku-zaiavyv-shcho-voroh-prodovzhuie-skyd-z-droniv-boieprypasiv-iz-khimichnoiu-rechovynoiu

За тиждень близько 60 випадків: речник Таврійського напрямку заявив, що ворог продовжує скид з дронів боєприпасів із хімічною речовиною

 • 23286 переглядiв

Російські війська використали хімічну речовину хлорпікрин близько 60 разів за минулий тиждень, причому 5 таких випадків зафіксовано на Запорізькому напрямку за минулу добу.

Російські війська продовжують скидання із безпілотників боєприпасів із хімічною отруйною речовиною "хлорпікрин", за минулу добу зафіксовано 5 таких випадків - усі на Запорізькому напрямку, а за минулий тиждень ворог близько 60 разів застосував цю хімічну речовину. Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.  

Деталі

"Зараз дедалі частіше противник порушує Конвенцію про заборону застосування хімічної зброї. І за вчорашню добу зафіксовано ще 5 випадків скидання із безпілотників боєприпасів із хімічною отруйною речовиною "хлорпікрин" – всі вони припадають на Запорізькому напрямку. А за минулий тиждень росіяни близько 60 разів застосували хімічну цю речовину", – розповів речник ОСУВ "Таврія".

Лиховій вказав, що це "їхня зброя, можна сказати, "останньої надії", коли вони не можуть вибити наших захисників з їхніх позицій артилерією, авіацією і FPV-дронами, вони їх намагаються викурити ось цими гранатами із речовиною сльозогінно-задушливої дії".

На Таврійському напрямку про формування "ударних кулаків" ворога не йдеться - речник12.03.24, 16:18

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

Столичні прокурори прийшли з обшуками у КП "Плесо": що відомо

 • 25890 переглядiв