Відзначається, що практично всі хворі отруїлися продуктами харчування (92,3%), причому більша частина - молочною продукцією - 26,8%.
Через отруєння м'ясною продукцією в лікарні звернулися - 22,4%, через овочі і фрукти - 15%, через рибну - 7,8%.
"У 61,5% випадків отруєння пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувалися і зберігалися в домашніх умовах. Питома вага продуктів, придбаних на стихійних ринках, становить 16,2%, на узаконених - 21,8%", - сказано в повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накрила хвиля масових отруєнь дітей: уряд закликали дозволити перевірки
З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися лише якісною питною водою, закликали в лабораторному центрі.
Нагадаємо, як писав УНН, 8 травня в місті Черкаси на території загальноосвітньої школи № 8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття 15 учнів школи (2-9 класи). Всього на лінійці перебували 424 учні. Пізніше стало відомо, що ознаки отруєння невідомою речовиною були виявлені у 59 осіб, всіх їх госпіталізували.
Сьогодні очікується масова виписка дітей черкаської школи з медустанови.