ukenru
za-rozpovsyudzhennya-knizhok-z-rf-bez-dozvoliv-zbilshili-shtrafi

За розповсюдження книжок з РФ без дозволів збільшили штрафи

 • 10054 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. В Україні збільшено суму штрафу за розповсюдження видавничої продукції, ввезеної з території держави-агресора без дозвільних документів - до 41 730 грн за перший випадок. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

"Держкомтелерадіо повідомляє про зміну розмірів адміністративно-господарських штрафів за порушення вимог законодавства щодо розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження (виготовлена) та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без відповідного дозволу, передбаченого статтею 28-1 Закону України "Про видавничу справу", - повідомили у відомстві.

Відтепер, у зв’язку зі збільшенням з 1 січня 2019 року розміру мінімальної заробітної плати, розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, тягне за собою накладення на правопорушників адміністративно-господарського штрафу обсягом 41 730 грн (десяти мінімальних заробітних плат) за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 208 650 грн (п’ятдесяти мінімальних заробітних плат) за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

"У 2018 році уповноваженими особами Держкомтелерадіо складено 27 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів на суму 1 005 210 грн", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набув чинності порядок ввезення книг з Росії.

Українські Національні Новини

Політика