ukenru
za-rik-bezvizu-v-yes-bulo-zatrimano-mayzhe-32-tisyachi-migrantiv-z-ukrayini

За рік безвізу в ЄС було затримано майже 32 тисячі мігрантів з України

 • 9619 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. З початку запровадження безвізового режиму в 2017 році в країнах ЄС було затримано майже 32 тисячі неврегульованих мігрантів з України. Про це розповіла під час прес-конференції "Річниця безвізу: статистика, тенденції, стратегія" виконавчий директор ГО "Європа без бар’єрів" Ірина Сушко, передає УНН.

"Нелегальне перебування: як показав перший рік безвізу, більшість українців продовжують дотримуватись міграційного законодавства, і не складають загрози масової неврегульованої міграції до країн Євросоюзу", - зазначила вона.

За словами Сушко, звісно, є тривожні дзвіночки, які потрібно дуже пильно розглядати і тримати під контролем.

"За даними "Фронтексу" в 2017 році було затримано майже 32 тисячі українських неврегульованих мігрантів. При цьому більшість з них,24 тисячі, повернулись. Загалом за рік зростання цього показника становило 12%", - наголосила вона.

"Фронтекс" (Frontex) - агентство Європейського союзу з безпеки зовнішніх кордонів.

Як повідомлявя УНН, сьогодні зранку уряд Італії закрив свої порти для кораблів з врятованими у Середземному морі біженцями. На даний момент відомо про один корабель з 629 людьми на борту, який знаходиться між Мальтою та Сицилією, і не може зайти в італійський порт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП