ukenru
za-otrimannya-nepravomirnoyi-vigodi-deputatu-rayradi-zagrozhuye-do-10-rokiv-za-gratami

За отримання неправомірної вигоди депутату райради загрожує до 10 років за гратами

 • 16349 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно депутата районної ради, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2019 року жінка, перебуваючи на посаді виконуючого обов’язки голови Нікольської районної державної адміністрації Донецької області, вимагала та отримала від директора підприємства неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за позитивне вирішення питання щодо першочергового укладення договору та подальше підписання актів виконаних робіт з ремонту будівлі загальноосвітньої школи.

Під час отримання неправомірної вигоди зловмисницю затримано правоохоронцями.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання за санкцією статті - десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві посадовець комунального підприємства вимагав у підприємця 24 тисячі грн хабара.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП