ukenru
za-ostanni-300-rokiv-kelikhi-dlya-vina-zbilshilisya-v-7-raziv

За останні 300 років келихи для вина збільшилися в 7 разів

 • 11685 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. За останні 300 років тара, з якої прийнято пити вино, зазнала суттєвих трансформацій в обсязі. До такого висновку прийшла група відомих учених на чолі з директором відділу поведінкових реакцій і здоров'я в Кембриджському університеті Терезою Марто, передає УНН з посиланням на winesofturkey.org

Фахівці вивчили келихи з 18-го століття по сьогоднішній день.

"Ми виявили поступове збільшення обсягу келихів з 65 до 450 мл", - йдеться в повідомленні.

Вчені припускають, що збільшення розмірів келихів відверто провокують любителів алкогольних напоїв вживати їх в значно більшому обсязі.

Нагадаємо, що до подібного висновку прийшли фахівці, які вивчають тарілки. На думку експертів, посуд, що збільшився в обсязі, є причиною ожиріння.

Відзначимо, що в цілому споживання алкоголю в світі за останні кілька років теж зросло. Лідером споживання спиртних напоїв, при цьому, залишається Європа.

Уточнимо, що в Україні за витратами на алкоголь лідирують західні області, де в середньому одна сім'я витрачає на спиртні напої близько 180 грн на місяць.

Як повідомляв УНН, до ТОП-5 надійних виробників алкоголю в Україні фахівці відносять: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство