za-donaty-zibrani-pid-chas-biznes-forumu-v-cherkasakh-prydbaly-oftalmolohichne-obladnannia-dlia-zakhysnykiv

За донати, зібрані під час бізнес-форуму в Черкасах, придбали офтальмологічне обладнання для захисників

 • 12556 переглядiв

Черкаська обласна лікарня отримала сучасну щілинну лампу для діагностики захворювань очей. Обладнання придбали за кошти, зібрані під час бізнес-форуму та за підтримки Благодійного фонду 'МХП-Громаді'.

Черкаська обласна лікарня отримала сучасну щілинну лампу для діагностики захворювань очей.  Апарат передали черкаським лікарям благодійники та представники місцевого бізнесу. Його придбали за донати, зібрані під час бізнес-форуму "Open Biz", який відбувся за підтримки Черкаської обласної військової адміністрації.

Форум зібрав понад 120  представників малого та середнього бізнесу Черкащини і став важливою платформою для усвідомлення своєї ролі в цей історичний період.  До 87 000 грн від учасників Форуму Благодійний фонд "МХП-Громаді" додав 470 000 грн – це дозволило закупити важливе медобладнання, на якому зможуть швидше й краще оглядати цивільних, ветеранів та військових. Щілинна лампа вартістю 500 000 грн замінила свою попередницю в офтальмологічному відділенні обласної лікарні, що працювала там близько 40 років.  

"За допомогою сучасної оптики  щілинна лампа дозволяє побачити в збільшеному вигляді рогівку та судинну систему ока. Це важливо особливо під час огляду наших захисників, які здебільшого мають травми очей. За добу щілинна лампа допомагає лікарям оглянути близько 40-50 осіб", – пояснює Наталія Пустовіт, завідувачка офтальмологічного відділення Черкаської обласної лікарні.

Підтримку Черкаської обласної лікарні Благодійний фонд "МХП-Громаді" розпочав 2020 року, в період пандемії COVID-19. Тоді компанія МХП разом із Фондом спрямували 14 млн грн на підтримку лікарень області. Найбільша частка допомоги стосувалася саме Черкаської обласної лікарні. 

"Обладнання вартісне, проте необхідне для пацієнтів закладу, але насамперед для військових, які проходять тут лікування й реабілітацію. Тому Благодійний фонд "МХП-Громаді" підтримав ініціативу та помножив суму для придбання такого обладнання. Для нас сьогодні важливо допомагати й тим, хто повернувся з фронту і теж потребує лікування та відновлення. Для цього в МХП існує програма реінтеграції та реадаптації захисників "МХП Поруч", в межах якої вже було підтримано тисячі наших хлопців та їхніх родин", – зазначає Тетяна Волочай,  Голова Ради розвитку громад БФ "МХП-Громаді".

Черкаська обласна лікарня сьогодні розрахована на 810 ліжок, з початку повномасштабного вторгнення вона завантажена на 95-98 %. Її обслуговують 1700 осіб персоналу. Щодня працює 11-13 операційних. 

"Наш заклад - найбільша багатопрофільна лікарня в Черкаській області. Тому й навантаження, відповідно, велике. Проте кожен з лікарів та медперсонал зацікавлені в наданні якісної допомоги нашим пацієнтам. Чим швидше пацієнт одужуватиме, тим швидше він повернеться  до свого звичного життя. Це залежить зокрема і від якості медобладнання та медтехніки", –  говорить Віталій Шило, директор лікарні. 

"До повномасштабної війни наша команда також робила заходи, де ми гуртували бізнес, громади й владу на ділових, освітніх та культурних подіях. Наші фестивалі та форуми завжди мали соціально важливий аспект: ми збирали кошти на потреби передчасно народжених дітей, людей з інвалідністю, воїнів АТО тощо. Цього року ми вирішили відновити "Open Biz" і ухвалили рішення, що будемо робити фокус на підтримку військових, які проходять реабілітацію. До бізнес-форуму долучилося понад 120 людей: від крафтових виробників до представників національних і міжнародних компаній", – додає Ольга Касьянова, засновниця бізнес-форуму "Open Biz".

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Нова пошта" відновила роботу після збою

     • 16062 переглядiв

    У роботі Vodafone, Sense Bank та Monobank стався збій

     • 12435 переглядiв

    У світі стався глобальний IT-збій: що відомо

     • 13154 переглядiв