za-danymy-derzhdepu-rosiia-vypustyla-shchonaimenshe-10-pivnichnokoreiskykh-raket-po-ukraini

За даними Держдепу росія випустила по Україні щонайменше 10 північнокорейських ракет

 • 30511 переглядiв

Росія випустила щонайменше 10 північнокорейських ракет по Україні, за словами високопоставленого американського чиновника з Державного департаменту.

Чон Пак, високопосадовиця США, що займається питаннями Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) в Державному департаменті, заявила про щонайменше 10 випадків використання північнокорейських ракет на полі бою в Україні. Про це вона повідомила в інтерв’ю Голосу Америки, передає УНН.

КНДР продає зброю рф, щоб росія здійснювала незаконний жорстокий напад на Україну, вбивала українців, руйнувала українську інфраструктуру та просто знищувала життя. Нас це дуже турбує. Було щонайменше 10 випадків застосування ракет КНДР на полі бою. Отже, нас дуже турбує те, що це означає для розповсюдження зброї в майбутньому, і як це погіршує ситуацію.

– сказала Чон Пак.

Деталі

Пак висловила глибоку стурбованість через зміцнення зв'язків між росією, постійним членом Ради Безпеки ООН, і КНДР.

Зокрема, у понеділок Сполучені Штати оголосили, що Північна Корея відправила до рф щонайменше 10 000 контейнерів із військовими боєприпасами на підтримку її війни в Україні.

Ми знаємо, що було щонайменше 10 000 контейнерів, які вирушили з КНДР до росії. І КНДР робить це не безплатно. Майже напевно є речі, які КНДР хоче натомість. І ми стурбовані тим, що може статися на іншій стороні. Ми також стурбовані тим, чому може навчитися КНДР використання Росією цієї зброї та балістичних ракет на полі бою, і як це може підбадьорити та/або допомогти КНДР ще більше просувати свою програму озброєння. 

– сказала Пак.

Крім того, стурбованість у Держдепі викликає й інцидент у понеділок, коли Північна Корея запустила кілька балістичних ракет у море, під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Сеулу, де він брав участь у Саміті за демократію, організованому президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем.

Попри озвучені "сумні" та "тривожні" події, Пак висловила впевненість, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин наразі не планує нападати на союзників Вашингтона, Південну Корею та Японію.

рф уже випустила по Україні щонайменше 24 балістичні ракети з КНДР. Генпрокурор розповів деталі16.02.24, 17:32

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У російський курську та бєлгороді "бавовна": що відомо

     • 36033 переглядiв