ukenru
za-chas-roboti-tkg-bulo-obminyano-ponad-tisyachu-osib-posol

За час роботи ТКГ було обміняно понад тисячу осіб – посол

 • 9217 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Тристороння контактна група дозволяє стримувати розростання конфлікту на Донбасі і сприяє вирішенню багатьох гуманітарних проблем, в тому числі і обміну полоненими. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю білоруському виданню "Вільні новини – плюс", передає УНН.

"Нормандським (Німеччина, Франція, Росія, Україна) форматом визначено створення Тристоронньої контактної групи – ОБСЄ, Росія та Україна... Перш за все, наявність групи стримує розростання конфлікту. Втрати зараз не можна порівняти з тим, які були раніше. Формат роботи групи також дозволяє за допомогою спостерігачів ОБСЄ знати, що там відбувається насправді", – зазначив посол.

За його словами, крім того, група дозволяє вирішувати безліч інфраструктурних, побутових питань – від отримання пенсій, оплати електроенергії, розмінування комунікацій до обміну затриманими.

"За час роботи контактної групи було обміняно більше тисячі осіб", – зазначив посол.

При цьому посол підкреслив, що "всі ключі" від вирішення конфлікту України і Росії знаходяться в Москві.

"Ніхто вже не вірить, що він (конфлікт – ред.) виключно український і носить внутрішній характер, що мова йде про громадянську війну на Донбасі", – підкреслив він.

Як повідомляв УНН, в ОБСЄ заявили, що через недостатню політичну волю сторін мінський процес працює недосконало.

Нагадаємо, ТКГ з питань врегулювання ситуації на Донбасі погодила введення режиму тиші з 29 грудня.

Українські Національні Новини

Політика