ukenru
z-robotodavtsiv-styagnuli-sche-36-mln-grn-borgiv-iz-zarplat

З роботодавців стягнули ще 36 млн грн боргів із зарплат

 • 12662 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У січні цього року державні виконавці стягнули майже 36 млн грн боргів по зарплаті, які вдалося повернути 1595 працівникам. Про це УНН повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції.

"За перший місяць нового року органами Державної виконавчої служби з недобросовісних роботодавців стягнуто 35,7 млн грн заборгованості по заробітній платі. В результаті нам вдалося повернути 1595 працівникам законно зароблені ними кошти", - повідомили у міністерстві.

Як вказано, за січень деякі підприємства погасили мільйонні борги перед своїми працівниками.

"Наприклад, акціонерне товариство "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" погасило заборгованість на суму 2,1 млн грн на користь 73 працівників, "Запоріжжяобленерго" – 1,9 млн грн на користь 27 працівників, "Дніпрометробуд" – на суму 1,5 млн грн на користь 97 працівників. Також було стягнуто 9,6 млн грн з "Житомирського облавтодору", наразі кошти перебувають на стадії розподілу між працівниками", – зауважив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Загалом протягом першого місяця 2020 року державні виконавці стягнули з боржників 672 млн грн. Крім того, на користь бюджету було стягнуто 92,7 млн грн.

Нагадаємо, українцям за місяць зменшили борги із зарплат на 5,8%.

Українські Національні Новини

Політика