ukenru
z-pochatku-roku-zatrimali-45-zaliznichnikiv-yaki-namagalisya-vkrasti-palne

З початку року затримали 45 залізничників, які намагалися вкрасти пальне

 • 21794 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. З початку цього року працівники Укрзалізниці затримали 45 залізничників, які намагалися вкрасти загалом 9 тис. літрів пального. Про це повідомляє УНН, посилаючись у прес-службі АТ "Укрзалізниця".

"З початку 2019 року за сприяння відомчої охорони й департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" за крадіжки паливно-мастильних матеріалів було затримано 45 залізничників, які намагалися вкрасти загалом 9 тис. літрів пального. Усіх зловмисників передано до правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

За даними УЗ, 29 із 45 затриманих зловмисників — члени локомотивних бригад.

"По кожному випадку в компанії провели службові розбори, за результатами яких звільнено 23 крадіїв, 14 з яких — члени локомотивних бригад. Окрім цього, 60 керівників різних рівнів притягнуто до дисциплінарної відповідальності за неналежну організацію профілактичної роботи: чотирьох — звільнено з транспорту, одного — звільнено з посади, п’ятдесяти п’ятьом оголошено догану", - зазначили в УЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники стежитимуть за Укрзалізницею

Крім того, в Укрзалізниці повідомили, що резонансний випадок зухвалого та заздалегідь спланованого викрадення дизельного пального стався 16 травня на перегоні Миколаїв — Мішкове в Миколаївській області.

"Працівники воєнізованої охорони регіональної філії "Одеська залізниця" АТ "Укрзалізниця" спільно з працівниками департаменту економічної та інформаційної безпеки затримали машиніста тепловоза, складача поїздів станції Миколаїв та їх спільників при спробі викрадення за допомогою шлангу та помпи з баку тепловозу дизельного палива. У ході перевірки встановлено, що у кузові автомобіля знаходилася заповнена дизельним пальним ємність на 1500 л. Зловмисників та їх автомобіль з викраденим пальним передано представникам правоохоронних органів", - зазначив залізничний перевізник.

А 14 травня працівники УЗ на станції Бехи регіональної філії "Південно-Західна залізниця" затримали машиніста та помічника машиніста, які під час руху вкрали з тепловоза близько 400 літрів дизельного пального — 12 каністр ємністю приблизно 30 л та 12 пластикових пляшок загальною ємністю 25 л. Крадіжка здійснювалася шляхом втручання в паливну систему двигуна тепловоза. Зловмисників разом із вилученим пальним було передано правоохоронцям.

Також в УЗ розповіли, що працівникам залізниці також вдалося попередити крадіжку 300 л дизельного пального 11 червня на території вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський. Зловмисником виявився машиніст тепловоза локомотивного депо "Дарниця".

Нагадаємо, на одній із залізничних станцій в Одеській області безпілотник зафіксував злочинців, які зливали паливо з тепловозу "Укрзалізниці".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП