“Протягом цього року в Україні зареєстрували 13 випадків отруєння дикорослими грибами. Внаслідок цього, станом на 4 червня, захворіло 14 людей, з них четверо — діти. Летальних випадків не було”, — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що отруєння дикорослими грибами були зареєстровані у:
Вінниччині — 1 людина;
Дніпропетровщині — 2 дорослих та 4 дітей;
Донеччині — 3 людей;
Кіровоградській області — 1 людина;
Одещині — 1 людина;
Чернігівщині — 2 людей;
Черкащині — 1 людина.
“У трьох випадках причиною отруєнь було вживання маринованих грибів. У восьми — відварних та смажених. У двох випадках, у сирому вигляді гриби вживали в їжу двоє дітей. Вся харчова продукція, що стала причиною захворювання, була приготована у домашніх умовах (крім сирих грибів, що їх їли діти)”, — йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, як повідомили у МОЗ, лише 500 видів грибів, які ростуть в Україні, вважаються їстівними. Інші можуть вправно маскуватись під їстівні, як опеньок несправжній чи печериця отруйна.