ukenru
yurista-u-rosiyi-zasudili-za-repost-babchenka-v-telegram

Юриста у Росії засудили за репост Бабченка в Telegram

 • 8256 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Юрист з приморського Спаська-Дальнього у Росії Дмитро Третьяков, якого звинувачували в закликах до екстремізму через репост в месенджері Telegram, засуджений до двох років позбавлення волі умовно і звільнений в залі суду, повідомив адвокат Сергій Валіулін, передає УНН з посиланням на повідомлення у Telegram-каналі організації "Правозащита Открытки", яка допомагає людям, яких переслідують з політичних мотивів.

"Обвинуваченого за репост в Telegram Дмитра Третьякова засудили до двох років умовно і звільнили в залі суду", - йдеться у повідомленні.

Крім умовного терміну, Третьякову призначили також 2 роки випробувального терміну і встановили заборону на участь в будь-яких громадських організаціях на той же період.

"Рішення - це однозначно не кінець. Наступного тижня ми подамо скаргу на вирок", - сказав адвокат Сергій Валіулін.

Третьяков провів у СІЗО рік. У РФ його звинуватили в закликах до екстремізму через репост запису з Telegram-каналу публіциста Аркадія Бабченка про мітинги у відкритий чат прихильників Навального.

Також у результаті адвокатського запиту стало відомо, що стосовно самого Бабченка у РФ зараз ведеться перевірка, однак результатів наразі немає.

Нагадаємо, російський суд оштрафував активіста за репост новини.

Українські Національні Новини

Новини Світу