ukenru
yurist-sprobi-lyashka-zvilniti-golovlikarya-mikolayivskoyi-infektsiyki-vtruchannya-u-mistseve-samovryaduvannya

Юрист: спроби Ляшка звільнити головлікаря Миколаївської інфекційки можна розцінювати як втручання у місцеве самоврядування

 • 29094 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Рішення міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо звільнення головного лікаря інфекційної обласної лікарні Миколаївської області Світлани Федорової варто розцінювати як втручання у місцеве самоврядування. Про це у коментарі журналісту УНН зауважив юрист Василь Фалєс.

Цитата

“Головний лікар комунального підприємства обирається відповідним органом місцевого самоврядування і звільнення відбувається у такий же спосіб. Відповідні процедури закріпленні в законодавстві. В той ж час, Законом України "Про місцеве самоврядування" закріплено гарантії місцевого самоврядування, його органів та посадових осіб, відповідно до яких, органи виконавчої влади, їх посадові особи не мають права втручатися в законну діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування, а також вирішувати питання, віднесені законодавством до повноважень місцевого самоврядування, за винятком випадків, передбачених законом”, - наголосив юрист.

Деталі

Таким чином, за словами юриста, дії міністра охорони здоров’я можна розглядати, як втручання в діяльність органів місцевого самоврядування.

Додамо

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко дав розпорядження обласної державної адміністрації Миколаївської області звільнити головного лікаря провідної інфекційної лікарні області Світлану Федорову.

Як розповіла журналісту УНН сама лікар, дане рішення пов'язане з тим, що вона вимагала "ковідні" виплати для лікарні, а МОЗ таким чином намагається остаточно "перерубати можливість будь-якого фінансування" інфекційки.

Українські Національні Новини

Суспільство