ukenru
yevropeyskiy-investitsiyniy-bank-na-50-zbilshiv-investitsiyi-v-ukrayinu-v-rik-pandemiyi

Європейський інвестиційний банк на 50% збільшив інвестиції в Україну в рік пандемії

 • 15305 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Європейський інвестиційний банк на тлі глобальної пандемії коронавірусу інвестував в Україну понад 1 млрд євро в 2020 році - на понад 50% більше, аніж у рік до того. Про це інформує пресслужба ЄІБ, звітуючи про підсумки 2020 року, передає УНН.

Цитата:

"Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) інвестував в Україну понад 1 млрд євро в 2020 році, у період найгіршої світової кризи в галузі охорони здоров’я та економіки. 2020-й рік став другим за обсягом інвестицій в історії діяльності ЄІБ в Україні. Це більше на понад 50% порівняно з 2019 роком. Нині загальний обсяг інвестицій ЄІБ в Україну сягнув 7,5 млрд євро", - повідомили в пресслужбі.

Деталі

Зазначається, що, у відповідь на кризу COVID-19, банк ЄС швидко перенаправив свої зусилля на боротьбу з пандемією та її економічними наслідками, а також на підтримку швидшого економічного та соціального відновлення України.

ЄІБ надавав фінансування малим та середнім підприємствам (МСП), щоб допомогти їм пережити кризу та продовжувати надавати робочі місця та інвестувати в реабілітацію та розвиток інфраструктури, інновації та вдосконалення громадського транспорту та ключових державних послуг, таких як освіта та поштові послуги. У 2020 році ЄІБ підтримав 75 МСП і компаній із середнім рівнем капіталізації.

Як зазначили в ЄІБ, банк залишається відданим регіону Східного партнерства та, зокрема, Україні.

"Перехід ЄІБ до кліматично-орієнтованого банку ЄС та розгортання цифрового порядку денного стануть орієнтирами для цілей кредитування ЄІБ в Україні в 2021 році та подальшому", - повідомили в пресслужбі банку.

Що було раніше

У листопаді минулого року стало відомо, що Україна хоче частину коштів з проекту ЄІБ пустити на закупівлю вакцин проти COVID-19.

Станом на кінець 2020 року ЄІБ погодився перепрофілювати 50 мільйонів євро з наявного кредиту (Програми розвитку муніципальної інфраструктури України - UMIP, загальною сумою у 400 млн євро) для фінансування зусиль України, спрямованих на боротьбу з COVID-19, зокрема, на використання цього траншу для придбання вакцини проти COVID-19.
Європейський інвестиційний банк – один із ключових партнерів України, з яким держава співпрацює з 2007 року.

Українські Національні Новини

Економіка