ukenru
yevropeyska-komisiya-nakazala-personalu-vidaliti-tiktok-z-robochikh-pristroyiv

Європейська комісія наказала персоналу видалити TikTok з робочих пристроїв

 • 1237914 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Європейська комісія заборонила TikTok на офіційних пристроях, що використовуються персоналом, через побоювання щодо захисту даних, оскільки ЄС прагне зміцнити свою кібербезпеку, інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Нова заборона також означає, що співробітники Європейської комісії не можуть використовувати програму обміну відео на особистих пристроях, включаючи телефони, на яких встановлені офіційні додатки для зв'язку ЄС.

Співробітники повинні видалити програму якнайшвидше і зробити це до 15 березня.

Прессекретар ЄС Соня Господинова заявила, що рада корпоративного управління Європейської комісії, виконавчого органу ЄС, ухвалила рішення з міркувань безпеки.

"Цей захід спрямований на захист Комісії від загроз кібербезпеці та дій, які можуть бути використані для кібератак на корпоративне середовище комісії", - сказала вона.

Після того, як новину було оприлюднено, комісар ЄС із промисловості Тьєррі Бретон вказав на ризики кібербезпеки, які, за його словами, вплинули на рішення.

"Як організація Європейська комісія від самого початку свого мандату приділяла дуже велику увагу кібербезпеці, захищаючи наших колег і, звісно, всіх, хто працює тут, у Комісії", - сказав Бретон журналістам.

Представник TikTok вказав, що він "розчарований цим рішенням, яке ми вважаємо помилковим та заснованим на фундаментальних помилках".

Доповнення

У листопаді TikTok визнав, що деякі співробітники Китаю можуть отримати доступ до даних європейських користувачів.
Проте компанія заперечує, що китайський уряд має якийсь контроль чи доступ.

Сполучені Штати минулого року заборонили додаток на пристроях федерального уряду, і деякі американські законодавці намагаються заборонити TikTok працювати в Сполучених Штатах.

Минулого місяця уряд Нідерландів порадив державним чиновникам триматися подалі від додатку через такі побоювання.

Компанія заявила, що створює центри в Європі для локального зберігання даних, і пообіцяла ще більше скоротити доступ співробітників до даних.

Українські Національні Новини

Технології