ukenru
yevroparlament-rozglyane-pitannya-sanktsiy-proti-ugorschini

Європарламент розгляне питання санкцій проти Угорщини

 • 10934 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Європейський парламент планує на пленарній сесії, яка триватиме з 10 по 13 вересня у Стразбурзі, розглянути питання щодо можливості застосування санкцій проти Угорщини. Про це йдеться у порядку денному сесії Європарламенту, передає УНН.

"Депутати Європарламенту обговорять верховенство права в Угорщині з прем'єр-міністром Віктором Орбаном у вівторок, перш ніж ухвалити рішення про те, чи повинен ЄС вдаватися до дій, щоб протистояти ризику серйозного порушення цінностей ЄС. Якщо це підтримають депутати Європарламенту, це буде перший раз, коли парламент вдасться до того, щоб рекомендувати запустити статтю 7 (Договору про Європейський Союз - ред.)", - повідомили у Європарламенті.

Додамо, стаття 7 Договору про ЄС передбачає, зокрема, обмеження прав країни-члена євроспільноти, у тому числі права голосу, у зв'язку з порушенням умов договору або недотримання цінностей.

Тоді як дебати з приводу ситуації з верховенством права в Угорщині заплановані у вівторок, 11 вересня, голосування очікується у середу, 12 вересня.

У травні минулого року у Європарламенті прийняли резолюцію із закликом накласти санкції на Угорщину.

Нагадаємо, торік Єврокомісія запустила процедуру проти Польщі через порушення верховенства закону.

Українські Національні Новини

Новини Світу