ukenru
yevroparlament-pidtrimav-vidilennya-1-milyarda-yevro-ukrayini

Європарламент підтримав виділення 1 млрд євро Україні

 • 10782 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Європейський парламент підтримав виділення Україні нової програми макрофінансової допомоги обсягом 1 мільярд євро, якщо все буде добре, перший транш Київ отримає у вересні. Про це заявив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Європарламент проголосував за підтримку нової макрофінансової допомоги на суму 1 мільярд євро для України. Якщо все добре, перший транш може бути виплачений у вересні. 527 голосів за та 124 - проти", - зазначив він.

Це підтвердили і в Європарламенті.

Нагадаємо, 29 травня посли країн Євросоюзу від імені Ради ЄС схвалили угоду з Європейським парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні.

9 березня Європейська комісія офіційно затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

#European parliament strongly supported resolution on further Macro-financial assistance to #Ukraine. Congratulations!! pic.twitter.com/kAXj5b408f

— Petras Austrevicius (@petras_petras) 13 червня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика