ukenru
yevrokomisiya-zatverdit-pershi-plani-vidnovlennya-krayin-yes-vid-covid-19-nastupnogo-tizhnya

Єврокомісія затвердить перші плани відновлення країн ЄС від COVID-19 наступного тижня

 • 19191 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія наступного тижня приступить до затвердження перших національних планів, представлених урядами країн-членів блоку для забезпечення виділення грошей з фонду економічного відновлення від пандемії коронавірусу, передає УНН з посиланням на EUobserver.

Це означає, що Єврокомісія внесе законодавчі пропозиції, щоб рада країн-членів ЄС змогла розблокувати кошти, виділені з фонду в 800 мільярдів євро.

Доповнення

У Євросоюзі представили план відновлення від кризи, викликаної пандемією, наприкінці травня минулого року - під назвою "ЄС наступного покоління".

У межах цього плану, як зазначало раніше DW, гроші спрямують на три напрямки:

  • пряма підтримка країн ЄС. Країни-члени самі розроблятимуть конкретні плани з відновленню та проведення реформ. Якщо ці плани узгодять, то на них будуть виділяти гроші. Окрім того, передбачено фінансування розвитку найбільш відсталих регіонів в ЄС, а також сільської місцевості. Ще один пріоритет - підтримка переходу країн до кліматичної нейтральності.
  • пряма допомога економіці за допомогою інвестицій, а також інструменту підтримки фінансової стабільності підприємств.
  • "Зробити висновки з кризи". Йдеться про додаткові витрати на дослідження і науку, про нову програму охорони здоров'я, а також про збільшення підтримки третіх країн.

Фонд формально був запущений з червня 2021 року, кошти з нього планується почати видавати з початку осені. Приблизно третина коштів з цього фонду буде розподілена у вигляді грантів, інші - у вигляді кредитів. Виплати з цього фонду розраховані на період до 2027 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу