yevrokomisari-na-choli-z-fon-der-lyayen-pogovoryat-z-ukrayinoyu-pro-perspektivu-chlenstva

Єврокомісари на чолі з фон дер Ляєн поговорять з Україною про перспективу членства

 • 883389 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Європейська комісія офіційно підтвердила, що серед тем зустрічі делегації на чолі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн з представниками українського уряду - шлях України до ЄС, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні президент фон дер Ляєн та 15 комісарів перебувають у Києві на колегіально-урядовій зустрічі з урядом України. Серед іншого це буде можливість обговорити майбутню реконструкцію, а також європейський шлях країни", - вказали у Єврокомісії у Twitter.

Деталі

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина привітала приїзд делегації ЄС.

"Висловлюємо подяку голові Єврокомісії фон дер Ляєн, Високому представнику ЄС Жозепу Боррелю та всім комісарам ЄС за цей безпрецедентний візит, який надсилає сильний сигнал солідарності українському народу. Поговоримо про майбутнє, про наше спільне майбутнє у мирній, вільній Європі", - вказала у Twitter Стефанішина, яка зустрічала єврокомісарів у Києві.

Expressed our gratitude to @EU_Commission President @vonderleyen, HR/VP @JosepBorrellF, & every Commissioner for this unprecedented visit that sends a strong message of solidarity to the Ukrainian people.

Will talk about the future, our common future in peaceful, free Europe pic.twitter.com/m8LnGIzEr9

— Olga Stefanishyna (@StefanishynaO) February 2, 2023

Доповнення

На початку січня Україна та ЄС оголосили, що 3 лютого Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Євроради Шарлем Мішелем.

Понад десяток єврокомісарів хотіли провести переговори з представниками уряду в Києві безпосередньо перед самітом Україна-ЄС у лютому.

На найвищому рівні вирішуватиметься питання фінансової та військової підтримки України. Україна на саміті сподівається домогтися "істотного стрибка вперед", особливо у конкретних галузях - угода про "промисловий безвіз"; призупинення дії митних зборів на український експорт ще на рік; та "активний прогрес" у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) і включення України в зону мобільного роумінгу ЄС. А також у питанні щодо просування України на шляху до членства у ЄС.

ЗМІ повідомляли, що ЄС за підсумками саміту похвалить Україну за прогрес у реформах, але навряд чи ухвалить рішення про швидкий вступ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нафта дорожчає на тлі падіння долара і політики ОПЕК+

     • 1010111 переглядiв